Ja, jeg er en drømmer, og ja noen dager lever jeg på rosa skyer. Tenk å tro at man skal få til å drive med hest, få til å leve ut drømmen, på ett bittelite sted, langt borte der ingen skulle tro at man kunne bo!

Jeg tenker at man må forsøke å leve ut drømmen uansett.

Jeg lever tross alt kun en gang mest trolig så vidt jeg vet, og hvorfor skal man ikke da forsøke å gjøre det man vil gjøre i livet. Det som er gøy, det som gir energi, DET MAN BRENNER FOR!

Uten at jeg skal omtale meg for mye om saker og ting som jeg egentlig bryr meg lite om og ikke vil lage konflikter om, så vil jeg si at mange her i Norge lever litt etter «du skal ikke tro at du er noe» og «gjør som alle andre».

Alt i alt, om du har fått deg familie, har ett hyggelig hus, har det ryddig og fint rundt deg og en jobb så du har inntekt, lever man etter Norges normer. Det er helt supert å ha det slik antar jeg og i enkelte situasjoner skulle jeg gjerne ønske jeg klarte å ha det slik også, men den gang nei.

Jeg ønsker meg stall, med mange fine hester på, arbeidsplassen skal være med hest. Noe av det som gir meg mest av alt i hele verden er utvikling og samarbeid man kan skape med hesten, følelsen er magisk!

For mange høres det rart ut, både det at man faktisk kan gjøre en arbeidsplass ut av å holde på med hest, og at å drive med hest både er sport og lagspill.

Når man velger og satse på noe slikt så får man alltid høre:

  • Å drive med hest er ikke trening.
  • Å jobbe med hest er sikkert ikke den raskeste måten og gå konkurs på men det er den sikreste.
  • Går det an å leve av dette da.
  • Hvordan går det med businessen
  • Og alle disse svarene man må gi om hvorfor dit og ossen datt, etterfulgt av blikkene som forteller, tenk at du tror dette skal gå an.

Man må også jobbe seg gjennom ett hav av baksnakking og etterfulgte blikk, da det dessverre i hestebransjen og hestesporten er mye dårlige miljøer (dette virker som er på riktig vei til å bli bedre heldigvis).

MEN, tross alt alt dette, så  er de momentene der man får høre: «wow for ett resultat du har oppnådd i det siste» eller man har fornøyde kunder, man vidreutvikler ett prosjekt som blir vellykket, eller har utvikling med en treningshest, de som tør og si at man gjør noe bra. Disse tingene gir så uendelig mye, og i slike situasjoner er det så absolutt verdt å satse.

Jeg vil og har satset alt jeg kan siste halve året for å forsøke å nå målene mine. Det var ett veldig enkelt valg August i fjor da mine nærmeste støttespillere og motivasjonsboostere gikk bort i en trafikkulykke. Jeg er oppdratt med at man skal følge hjertet sitt og gå for drømmen, og når disse som har lært meg dette ble revet bort i en slik situasjon ble denne følelsen for at jeg ønsker å lykkes enda sterkere!

Jeg vil få det til, og jeg vil forsøke til det går. Man må gi alt, gjøre riktig prioriteringer, og det koster ofte. Skal man nå målene sine er man alltid nødt å spørre seg selv underveis når man gjør handlinger «vil dette ta meg til målet?» Hvis det gjør det, GO FOR IT, hvis ikke, la det være. Det hører med å prøve å feile. Det er tungt og man må jobbe knallhardt, og ofte kan det oppstå situasjoner som gjør at all motivasjon renner ut av deg.

Slik har jeg hatt det en liten stund nå siste tiden. Alt er vanskelig, ingen fremgang, lite som gir motivasjon, helt til det plutselig begynner å snu. Man finner ting som gir deg en boost igjen, da må man ta vare på det, de momentene er utrolig viktige!

For meg var en slik dag i går.

Alt var tungt, alt var vanskelig men på slutten av dagen var jeg på trening med en hest som har krevd sitt for å komme dit den er i dag, og når man var ferdig kunne jeg løftet fjell! Det var godfølelsen som smøg seg inn, motivasjonen som kom flytende, og når slikt skjer, må man ta vare på det, man må lagre det og tenke på det hver gang ting blir vanskelig igjen, slik at man kan minne seg på at det kommer en tid der alt strevet er verdt det! Det blir bra! Det føltes ut som både jeg og hesten kunne tatt alle utfordringer  vi fikk på vår vei med strak arm, og dette er en utrolig bra følelse!

Ett riktig bra hestemenneske sa til meg en gang at «når du driver med hest er det 90% nedturer og 10% oppturer, men klarer du å lære deg og sette pris på disse 10% og ta de med deg videre, vil du bli ett vellykket hestemenneske og det vil være verdt slite». Dette tenker jeg på hver dag.

En annen person jeg virkelig ser opp til spurte meg for leden: «Hva er det som driver deg, Camilla? Det må være mer enn resultater».

  • Det som driver meg er den fantastiske samarbeidsfølelsen man kan ha med en hest! Følelsen av at et fantastisk vakkert vesen som verken kan snakke eller forstå klarer å skape ett samarbeid, man klarer å lære seg å forstå hverandre. Utviklingen man kan få til selv om dette er utgangspunktet, det driver! Det er ubeskrivelig! Det er vakkert og betyr alt for meg! Jeg kan gjøre hva som helst for å nå målene mine.

Mens du sitter å leser om meg nå og tenker på at dette gir deg lite skal jeg si budskapet mitt rett ut – Tørr og drømme! Tørr og satse! Tørr og stå for å gjøre det du vil!

Når det kommer til å drive med hest har det blitt veldig populært med stevner og resultater, og gøy er det, men pass på at det ikke er dette som er driven! Pass på at man har en driv som er vakker, en som er sin egen! Gjør heller ikke som alle andre, lær deg og kjenne og skap en relasjon til hesten eller hestemiljøet som DU er fornøyd med, det er da det kommer resultater. Det spiller ingen rolle hva alle andre gjør, gjør det du har lyst til å gå for det, på akkurat det nivået man selv ønsker.

Vær klar over at skal man virkelig satse så må det være av hele sitt hjerte, man må jobbe med det hele tiden, og man må prioritere. Prioriteringene kan være tøffe!

Alt dette er tøft. Det ligger masse hardt arbeid bak, men TENK SÅ GØY OM MAN LYKKES!

Jeg håper i fremtiden og lykkes, det er målet, og virkelig ha godfølelsen og tanken om at yes, det gikk! Jeg håper også jeg får ta del i at andre lykkes, for det gir så mye! Ett stort smil og en gledeståre hos en person eller en ekvipasje som har gjort alt for å lykkes – det er det ingenting som kan måle seg med og det finnes ikke noe vakrere!

Til alle dere som har en form for drøm med deres hest eller med ett mål: husk på at det må være realistisk, men forsøk. Jeg støtter dere 100%. Det finnes nemlig ikke noe tøffere eller vakrere enn de som tør å gå for det de vil! Jeg heier på dere! <3

 

Kategorier: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *