Jeg vil som tidligere sagt satse på hestesporten. Om det i det hele tatt er mulig, vet jeg ikke. Det jeg vet er at jeg syns det er viktig å forsøke å gå for det man drømmer om, så slipper man å sitte som gammel dame å være bitter for at man ikke forsøkte.

Hverdagen til hest kan være så forskjellig, men også veldig like.

Det er ting man må gjøre som det daglige stellet, foring, rengjøring og orden, også har man trening av hestene som kan være så forskjellig, og kurser og treninger som også kan legges opp på forskjellige kreative måter.

Målet mitt er å klare å bygge meg opp en funksjonell stall, ridebane og ridehall. Skrittemaskin har jeg også veldig lyst på dersom det lar seg gjøre noen gang, eller om man noen gang hadde kunnet gå all in, hadde drømmen vært å ha ett så funksjonelt anlegg at man i tillegg til sin egen drift kunne hatt samarbeid med andre flinke fagfolk og laget ett opplegg som var helt amazing! Det hadde vært kult!

Som den utålmodige sjelen jeg er skulle jeg ønske alt var i boks i dag, aller helst i går… Jeg får ta tiden til gode og jobbe på for at man får igjennom noe. Det vanskeligste med å satse på hest er at dersom man ikke driver med hest innen helse, regnes det ikke som yrke, og regnes det ikke som yrke blir det lite støtter å støtte seg på og dermed mye tøffere å få bygd seg opp.

Lite inntekt i startfase, og lang tid for å bygge seg opp ett brand.

Selv om alt kan se håpløst ut, tungt og trått, så er det vanvittig deilig å våkne om morgenen og vite at nå står det flere ventede godhjertede hetesjeler som venter på at dagen skal begynne. Foring er nummer en. Også er det utslipp, og ordne stall etterpå.

Etter at alt slikt er på plass bruker jeg ofte å ta en frokostpause dersom man har hjemmedag også er det ut å trene hest og fore resterende ganger før man avslutter dagen med innslipp.

Kort og enkelt oppsummert er en hjemmedag for meg slik. I tillegg er det alltid ting som skal fikses og ordnes, man er aldri arbeidsledig og det er LANGT IFRA en åtte til fire jobb. Det er det jeg liker best med yrke. Du har alltid noe å jobbe med, tenke på, forbedre, lære om. Man blir aldri utlært på hest. Du må hele tiden være oppmerksom, bruke feeling, tenke med hjerte og tenke med hode. Jeg føler at når man jobber med hest, i alle fall når man jobber med hesten er det mye følelser man må jobbe med. Kroppsspråk. Helt annerledes enn hvordan mennesker ofte kommuniserer med hverandre. Det er vel det som gjør meg så betatt av hestene.

Det er helt vilt at et dyr som egentlig ikke skulle ha godtatt å finne seg i å ha ett menneske som er ett rovdyr på ryggen, kan bli med på verdens mest fantastiske samarbeid, bli verdens beste team og treningspartner. Det er disse følelsene og momentene som gjør at jeg så inderlig sterkt ønsker å få til noe innen hest!<3 Det er aldri noe som har klart å «overvinne» den sterke følelsen for at det er så utrolig bra å holde på med som hest for meg. Samarbeid mellom hest og rytter kan være som kunst eller magi. I mine øyne hvertfall.

I hverdagen med hest må man brette opp armene og gjøre det som må gjøres for å komme seg videre og få jobbet seg videre! Timer med hardt arbeid, mye slit med lite fortjeneste, hvertfall i pengeform. For meg er ikke det så viktig så lenge man har det bra. For meg er fortjenesten utviklingen man kan ha fra dag til dag.

Det kan ha gått en dag og man har holdt på fra 6 om morgen til 10 om kvelden. Bena er trøtte, tankene tunge, men når man vet man har kommet igjennom målene, jobbet med alt man skulle, så spiller det ingen rolle for meg hvor sliten man er, så lenge man kan tenke: «i dag er jeg kommet ett lite steg lenger»!

Å drive med hest er 90% nedturer og 10% oppturer og mange tenker vel at hvem gidder det!? Men disse 10% oppturene er SÅ VERDT DET! Det kan ikke beskrives med ord! Det er det som får meg til å trosse gjennom tøffe utfordringer, harde hverdager, tøffe valg og lite fritid, fordi INGENTING er mere verdt en de 10% oppturene!

Kategorier: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *